Bak de worsten lichtjes en prik ze door om overtollig vocht kwijt te geraken.
Leg de worsten in een diep bord en laat ze eventjes rusten.
Snijd de ajuinen grof, ontpit de paprika’s, ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
Neem een snelkookpan want die heeft een deksel dat de pot zo goed als hermetisch afsluit. Fruit de ajuin hierin lichtjes met olijfolie of boter en begin dan laagjes te bouwen: paardenworsten met daarboven wat tomaten en paprika’s, weer wat worsten met tomaten en paprika’s. Voeg vervolgens de tomatenpuree, 1 kruidnagel en het samengebonden kruidentuiltje (tijm en laurier) toe. Zet alles onder water en sluit af met het deksel. Laat op een hoog vuur gedurende 35 minuten koken. Haal daarna de pot van het vuur en laat hem afkoelen.
Maak de champignons schoon, snijd ze in stukken, bak ze in de pan en giet overtollig vocht weg.
Haal de worsten en het kruidentuiltje uit de snelkookpan. Wat er overblijft in de snelkookpan mix je. Leg vervolgens de worsten terug in de pot samen met de champignons en laat nog een 10-tal minuten pruttelen.
Je kan dit gerecht best 1 dag op voorhand klaarmaken zodat alle aroma’s kunnen doordringen.
Als je wil, kan je voor het serveren de saus nog aandikken met maïszetmeel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten